Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Jean-Luc Picard

28. 1. 2012 22:46
nojo, tak jste si přihřála polévečku

a alternativci vám jistě dají karmu.

Například moje maminka neměla se mnou a ani mou sestrou žádné rizikové těhotenství, ale rodila v nemocnici. Kdyy tomu tak nebylo, tak nejsme na světě. Prostě komplikace při porodu - při tom krásném, bezproblémovém a přirozeném procesu, který si každá "moudrá" matka nejraději vychutná někde v soukromí na poli či v komůrce doma.

Víte, kdyby ta maminka "domoroďka" rozhodovala jen o sobě, vem to čert, chce svoje pohodlí, hned po porodu jí běží další díl Ulice a ona ho nechce zmeškat ... Ale věc je jiná, ona rozhodne i za dítě a už jsme na štíru se zájmy matky a zájmy dítěte. Když je k dispozici bezpečnější porodnice, tak proč riskovat, nebo nutit doktory aby vám doma stáli za přemoudřelým zadkem a venku čekala RZ s osádkou?

Parašutisté také věří svému padáku a on se v drtivé většině otevře, tak proč mají záložní padák? Prostě využijí všech možností pro vyšší bezpečnost a oželí pohodlí.

7 0
možnosti
TH

Gmurr

29. 1. 2012 10:55
Re: nojo, tak jste si přihřála polévečku

Mate dost hrozny nazor na zeny. Domarodky nechteji byt doma kvuli dalsimu dilu serialu Ulice.

Proc spojujete porod pod lekarskym dohledem s nepohodlim?

1 0
možnosti
MG

m.a.g.

28. 1. 2012 21:15
vážená blogerko

Pokud zastáváte názor, že díky porodu svých 3 dětí víte o porodním procesu více, než porodník s třicetiletou praxí, pak se sama zesměšňujete. Musela byste těch dětí odrodit trochu více a také zažít nějakou tu patologii, abyste zřejmě pochopila, že vy se svojí psychickou pohodou nejste zdaleka ta, která svůj porod řídí a ovládá. Respektive můžete mi prosím vysvětlit, jak svojí psychickou pohodou při porodu zabráníte třeba tomu, aby se plod začal škrtit na pupečníku? Umíte snad změnit polohu plodu během porodu?

15 0
možnosti
K

Kvetuska55

28. 1. 2012 21:39
Re: vážená blogerko

Jsem ráda, že do diskuze vstoupil další člověk (lékař?) s racionálním názorem. Když si přečtete příspěvky, je tu celá řada "aktivistek", přesvědčených o úžasných zážitcích u domácích porodů a příšerných zkušenostech rodiček v porodnicích. Nahrává jim nedávné rozhodnutí Evropského soudu, že rodička si má právo rozhodnout kde a jak porodit dítě. A jak je v Česku zvykem, snaží se to dotáhnout k dokonalosti tím, že do legislativy vsunou povinnost zdravotnického zařízení poslat personál (lékaře,sestru) k rodičče domů. Je sice úsměvné, že to zajisté bude stejný personál, na který tady sborem nadávají, ale to jim zřejmě nevadí. Někdy mám dojem, že tenhle národ se už dočista zbláznil.

3 0
možnosti
JR

vypsanafixa

28. 1. 2012 19:11
Dotaz

Neznáte myslivce Hrdouška z Horního Jelení? To byl zlatý člověk! Jako studentka jsem u něj v lese brigádničila.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

28. 1. 2012 18:04
Tak koukám, že dost lidí zde neví o čem to je

Pro srovnání si na stejném serveru najděte i porody v Praze a srovnejte s tímto zahraničním dokumentem.

http://www.youtube.com/watch?v=libHZJ4TRxo

Přeji krásný den

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 1. 2012 19:40
dost lidí zde neví o čem to je-orgasmický porod.

Pěkné. Slušná reklama, žádný problém , samo krásní lidi, štěstí, láska dětičky. Tak tak. To je HansChristian nebo Hollywod? Nebo že by záběry z nebe?  Muslimové taky věří, že když padnou v nebi, bude se tam o ně starat houf panen či co.

Není vám to video nějak podezřelý? Alespoň vám, co jste někdy rodili? To už nebude soutěž o omlévajícího tátu, ale k tomu ještě o povinný orgasmus k tomu? Fakt?:-/

3 0
možnosti
DM

Aretta

28. 1. 2012 17:56
Bravo!!!

Výborný, Markéto, výborný! Takhle Vás neznám, ale i takhle máte co říct R^R^R^

4 0
možnosti
MH

mousehr

28. 1. 2012 17:50
Co kdyby jste

Ty porody nechali na uvážení těm, kterých se to týká, tedy budoucím maminkám, a svoje hraběcí rady si nechali.

my chlapi o tom víme velký kulový, ale pokud máte ego dělat chytrý, tak zkuste přemejšlet třeba o nesmrtelnosti chrousta. Budete užitečnější.

8 0
možnosti
DM

Aretta

28. 1. 2012 17:56
Re: Co kdyby jste

Tak o tom snad autorka píše...

1 0
možnosti

Quazi

28. 1. 2012 17:41
jiný pohled

Na úvod předesílám, že jsem pro výrazné zvýšení spoluúčasti ve zdravotnictví. Ono k tomu stejně dojde, protože současný systém se z dlouhodobého hlediska nedá finančně utáhnout. To zvýšení spouúčasti nutně s sebou ponese tlak na vyšší míru autonomie pacientů. Bude to mít za následek také to, že si lékařští polobozi přestanou hrát na pány nad naším osudem a obskurní akce typu "děkujeme odcházíme" skončí. Je to vidět už dnes, kdy některá zařízení skončí, jelikož s nimi žádná s pojišťoven nebude chtít uzavřít smlouvu.

Já osobně v téhle masírce proti domácím porodům vidím strach o peníze. Těch lidí, co zjistili, že se bez doktorů obejdou, bude čím dál víc. Navíc to s sebou stejně doba přinese, tenhle paternalismus je totiž už dávno passé. První vlaštovkou bude rozhodnutí ÚS, ke kterému spor s Koenigsmarkovou nutně dojde.dospěje.

3 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 1. 2012 19:29
Re: jiný pohled Quazi

Jóó, to jste trefil. Ale kozla. přečtěte si, jak to je, článek včetně grafů.... ať vidíte tu radostnou budoucnost, to radostné stáří, co nás čeká. http://selucky.blog.idnes.cz/c/241668/Dekujeme-a-stale-odchazime.html

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 1. 2012 15:15
Hysterky a jejich demagogie

Rozhodovat o stovkách případů na základě jednoho nedává smysl. Porody většinou opadnou dobře, rizikovost je celkově docela malá. Pokud potřebujete info k rozhodování, nestačí Vám jistě dojmy a několik případů.

A o tom to vše je.

Napište třeba. Můj deníčku, včera a předvčerem zamrzl rybník. Docela jsem se za ty dva dny naučila bruslit. Pochopila jsem tréningové metody rychrobruslení a hokeje. Trenéři, co to dělají celý život a mají na to školy tomu bruslení absolutně nerozumí. Zato mne osvítila myšlenka. Zítra poradím tkz odborníkům, neb jsou úplně pomatení.  ;-)

7 0
možnosti
MM

venenum

28. 1. 2012 15:19
Re: Hysterky a jejich demagogie

R^

0 0
možnosti
MM

venenum

28. 1. 2012 15:02
Jak se ve svém svědomí srovnáte s tím,

až se pod vlivem vašeho článku uchýlí k domácímu porodu žena, jejíž dítě tento porod ale nepřežije nebo zůstane postižené, protože u domácího porodu bude chybět potřebné vybavení nebo mu nebude poskytnuta dostatečná poporodní péče???

Jak se srovnáte s tím, že některá z těch žen, které váš článek přesvědčí, zemře nebo bude výrazně poškozena následkem nečekaně komplikovaného porodu či zanedbáním následné péče ?

.

Sama jste měla nevýslovné štěstí. Važte si toho. Příště ho mít nemusíte - stejně jako mnohé jiné rodičky, které ho neměly.

4 0
možnosti
K

Kvetuska55

28. 1. 2012 16:03
Re: Jak se ve svém svědomí srovnáte s tím,

Víte Jedůvko, kam na ně se svědomím, když ono se dnes tak krásně a snadno píše a zdravotnictví je vděčné téma, kadý jouda tumu přece rozumí.

1 0
možnosti

Quazi

28. 1. 2012 14:01
licoměrnost

Vy, kteří argumentujete tím, že se ženy soudí kvůli zanedbání lékařské péče v případě, že je dítě při porodu postiženo, asi neznáte čísla. Zjistěte si, kolik dětí ročně přijde o život či je nenávratně poškozeno při porodu v porodnici. A pak to porovnejte s počtem podaných trestních oznámení na zanedbání péče při porodu. Zjistíte, že mizivé procento rodičů se soudí. I kdyby mohlo. Navíc ve chvíli, kdy žena se rozhodne porodit doma, musí nutně soudce dojít k závěru, že ona zanedbala hrozící riziko a tudíž žalobu smete ze stolu. To, že někdo podá trestní oznámení, ještě neznamená, že dojde k soudu. Víte, kolik takovejch sudičskejch magorů tady kolem běhá? Kdyby se tím soudy měly zabývat, trvá jedna kauza přibližně 50 let.

1 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...