Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Quazi

28. 1. 2012 13:50
přesně tak

Rodila jsem jako prvorodička dvojčata spontánně ve 40. týdnu pouze s asistentkou, poněvadž pan doktor nebyl k nalezení. Po 4 dnech v (okresní) porodnici jsem šla i sdětmi domů. Dneska neznám žádnou ženu, která by dvojčata porodila spontánně, a to i když mají obě děti správnou polohu.

Doktoři zmůžou hodně, ale všechno za nás fakt nevyřeší. Musíme si prostě víc důvěřovat, však tenhle stav je skoro nenormální.

To jste ještě neuvedla, že se rodička musí v porodnici zaregistrovat, a to někdy ve 12 týdnu. Argumentuje se přitom nedostatkem místa. Tak já bych se jim na to vykašlala, protože to nemá oporu v zákoně. Oni mají narváno, ale přesto vás tam chtějí nahnat a ještě jsou na vás hrubí. Divnej svět toto.

2 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

28. 1. 2012 22:59
Re: přesně tak

A nenapadlo vás, že si vás chtějí zaregistrovat bayste jim na sálnešla jako neznámý akutní případ, kde neznají předem možné komplikace jako je třeba průběh vývoje plodu a dítěte, vaše alergie, anmnézu rodičů a podobně?

Není lepší rodit někoho o kom víte lespoň základní informace? Možná proto chtějí tu registraci.

I zodpovědný majitel březího pejska (fenky) nechává to své chundelaté štěstí párkrát prohlédnout a nechá si poradit a domluví se se zvěrolékařem, že budou ve spojení kdyby došlo ke komplikacím.

3 0
možnosti
L

lokutus

28. 1. 2012 13:45
Konečně

Konečně někdo racionální v té záplavě magorů a etatistů. Jsem chlap a sdílím s vámi ten názor bezezbytku.

3 0
možnosti
K

Kvetuska55

28. 1. 2012 12:49
Pro:bobuli 22.30,Valentina 21.06 a 21.09

Milá bobuli,

troufnu si tvrdit, že o porodech vím dost (možná více než vy), a to nejen z vlastní zkušenosti. Jen by mě zajímalo, jaké "moje představy" máte na mysli. Ve svém příspěvku jsem se autorky ptala, zda ví něco bližšího o porodech v zahraničí, zejména o tom, z jakých sociálních skupin jsou ženy rodící doma, či v porodních domech a kolik se za takové porody v zahraničí platí. Též jsem se pozastavila nad nedávným rozhodnutím soudu, že nemocnice bude posílat zdravotnický personál rodit do paneláků, tedy kdo ponese odpovědnost. Svoje představy za fakta tady vydával/a infado 20.34, který/á ví, na co zemřely děti mých prababiček. Můžu jí/ho ujistit, že většinou při, nebo krátce po porodu. Pouze dvojčata se utopila v jímce na močůvku (vím z vyprávění).

1 0
možnosti
K

Kvetuska55

28. 1. 2012 13:11
Re: Pro:bobuli 22.30,Valentina 21.06 a 21.09

To Valentina šla na věc razantně. Svůj příspěvek uvedla slovy: "Cha cha cha to jste si tedy Květuško dobře naběhla". Mínila tím horečku omladnic. Jednak ovšem nepochopila, že zmínkou o horečce omladnic jsem jen chtěla poukázat, že se nyní obloukem vracíme někam do devatenáctého století a druhak, že o této nemoci tato dáma neví zhola nic. Zato si briskně vygůglovala tento článek: http://galenus.cz/tehotenstvi-horecka-omladnic.php  a CtrlC CtrlV nám sem okopírovala "vědomosti".

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

28. 1. 2012 11:54
klasika

vytýčíte si imaginární terč a pak na něj spustíte bubnovou palbu.

Společným jmenovatelem diskusních příspěvků proti domácím porodům nebylo odmítání domácích porodů en block,nýbrž racionální vyjádření řekněme určitých forensních následků domácího porodu.

Prostě když si nějaká přehnaně emancipovaná děva chce hrát na 19. století,tak může nést následky.Odmítáním toho,že lékař v nemocnici může zabránit nečekaným komplikacím,diskvalifikuje domácí rodičky z množiny rozumě uvažujících lidí ...

5 0
možnosti
L

lokutus

28. 1. 2012 13:47
Re: klasika

Třetine holanďanů s vámi nesouhlasí. Takže pokud tu někdo předvádí tmářství, jsou to lidé jako vy.

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

28. 1. 2012 11:25
jsou to buď zmatené pózérky

nebo nevědomé xxxx (bílý domácí kur na čtyři). Preferovat vlastní pohodlí a umanutost před rizikem úmrtí dítěte nikdo normální nebude.

Já bych si nechal raději koleno vrtat a vysel v nemocnici za nohu než bych ohrozil dítě. A to jsem "jenom" chlap. Máma by měla mít 3x takový strach....pokud jí je.

5 0
možnosti

bubuli

28. 1. 2012 11:28
Re: jsou to buď zmatené pózérky

Jděte to vyprávět ženám, které v nemocnici přišly o zdravé dítě.

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 1. 2012 11:23
Hysterie zdravotníků?

Mám dojem , že docela dobrý argument pro diskuzi s aktivistkami domácích porodů je otázka, kolik je v republice žen , které profi dělají porody- lékařek, porodních asistentek- tedy jsou na všechny situace kolem porodů připraveny suveréně nejlépe-co z vlastního rozhodnutí sami rodili doma . ODPOVĚĎ JE ŽÁDNÁ.  Kdyby byla jenom trochu podstata problému to, co píše autorka, rodili by doma většinou. Jak to vysvětlíte autorko? A moc neuhýbejte.

Druhý problém je, že pojišťovny a stát mají nějakou věcnou představu, jak se dá bezpečně absolvovat porod- na základě dostupných informací z celého světa.

Proč chcce někdo nutit profiky, aby s plnou právní odpovědností dělali porody v podmínkách, které dle nich  a také dle soudů neodpovídají minimálnímu standardu na bezpečný porod?

Když má matka svobodu k rozhodnutí rodit doma, proč nemá porodník či asistentka právo na svobodné rozhodnutí takový plánovaný porod neasistovat?

4 0
možnosti
MM

venenum

28. 1. 2012 15:17
Re: Hysterie zdravotníků?

Tyto aktivistky jsou především nezralé a zbabělé osoby, které nemají odvahu snažit se změnit nemocnice k obrazu, který by jim vyhovoval (pokud jsou skutečně nevyhovující a nejedná se z jejich strany o pouhou fabulaci znásobenou řečmi u kávy).

.

Místo toho se snaží ukrývat v bezpečí svých domovů za zástěrami terénních PA - ano, zpravidla přesně týchž PA, proti nimž mají výhrady, ošetřují-li je tyto v nemocnicích (bez praxe v nemocnici není činnost PA myslitelná).

2 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 1. 2012 11:14
Proč ta hysterie.

Proto. Protože lze dokázat, že porod doma je rizikovější a bláboly to nevyvrátí, ani manipulace s čísly. Ale o tom snad jindy. Rozhodnutí rodit doma  by měla být  věc  rodičů a jejich dítěte. 

Silně  se nám  nabízí OTÁZKA č.1, na kterou domarodky nechtějí odpovídat. Co by chtělo dítě, kdyby si s plným vědomím  dospělého  mohlo vybrat. 

OTÁZKA 2: je otázka právní odpovědnosti. Když se zašmodrchá porod doma, přivolají zdravotníka. Když to nedopadne, budou se soudit, vymáhat, dehonestovat, medializovat, i když začátek problému bylo poněku adrenalínové rozhodnutí rodičů..... Pokud chtějí rodit doma,  dobrá, PROČ ALE NEPŘEVEZMOU PLNOU ODPOVĚDNOST?

OTÁZKA 3. Pokud stát a pojišťovny jsou na základě  dosažitelných informací přesvědčeny, že bezpečnější a v důsledcích (pro pojišťovnu a společnost) levnější porod je v porodnici, proč se domarodičky domáhají platby rizikovější a v důsledku tedy dražší varianty z veřejného pojištění?

.

2 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 1. 2012 11:14
Re: Proč ta hysterie.

Bukolické povídačky o historických porodech doma v minuliosti mají podobně nesmyslnou úroveň, jak když řeknu, že  dřív matka vyklopila dítě  mezi prací a záhy v ní pokračovala... s dnešní situací bych to ani ono nepletl

1 0
možnosti

bubuli

28. 1. 2012 10:58
Hysterie

to je, fakt nic jiného. Ve všech diskuzích se objevují stejné pseudoargumenty.

Fanatici chtějí zlikvidovat porodnice - to je teda pěkná blbost. Porodnice jsou důležité a nikdo kromě politiků a některých lékařů je likvidovat nechce.

Dnešní ženy jsou jiné než jejich babičky - jako že se jim změnila stavba těla, nebo JAK jiné jsou?

Některé komplikace se doma řešit nedají - však nikdo nechce, aby se doma dělaly císařské řezy, v zahraničí je to vyřešené tak, že pro porod doma je nutné splnit určité podmínky. Hlavní podmínka je samozřejmě dobrý zdravotní stav a žádné komplikace v těhotenství.

Když čtu některé komentáře, je mi jasné, že dotyční vůbec netuší, že v zahraničí už to vyřešili dávno a dobře. Občas si říkám, jestli dotyční vůbec vědí, co to přirozený porod je...

2 0
možnosti
KK

moebius

28. 1. 2012 11:03
Re: Hysterie

samozřejmě že diskutující netuší, co je přirozený porod, ale oni to netuší ani doktoři a to je nejhorší problém. Z toho pak vyplývá, že ale vůbec netuší, proč mnoho žen nechce rodit v porodnicích, protože tam se prostě přirozeně porodit nedá

2 0
možnosti
M

majja13

28. 1. 2012 10:10
Zodpovědné rozhodnutí.

Všeobecně se snažíme být pokrokoví, vzdělaní.... Každý rok jde technika mílovými kroky vpřed a máme k dispozici úžasnou technologii v mnoha oborech.Proto nechápu, proč právě zde se snaží ženy vracet zpět a tak zbytečně riskovat. Já samozřejmě věřím, že spousta porodů v domácím prostředí proběhla perfektně a ženy byly nevýslovně šťastné, ale také proběhlo spousta porodů, kdy byli všichni kolem velmi nešťastní a litovali svého rozhodnutí. Ale bohužel, zpátky už čas nevrátíme a následky MOHOU být velmi kruté a nemilosrdné.A tak si myslím, že pokud někdo udělá takové rozhodnutí, musí za ně nést i svoji zodpovědnost. Tak jak je to běžné v našem životě. A neobviňovat někoho, kdo rozhodně v domácím prostředí nemohl udělat nic jiného v danou chvíli.

0 0
možnosti
M

majja13

28. 1. 2012 10:11
Re: Zodpovědné rozhodnutí.

Možná by nebylo marné, kdyby si někteří lidé vyzkoušeli na vlastní kůži, jaké to je, když se bojuje o život. V jakém obrovském stresu se zdravotník nachází a jak rychlá a pohotová rozhodnutí musí udělat a to má k dispozici veškerou techniku. Proto ženy zvažte velmi dobře svá rozhodnutí. Pak ještě nerozumím titulku článku" Proč ta hysterie?" Přece článek byl napsán proto, aby se diskutovalo a lidé zveřejnili své názory a zkušenosti a je jasné, že to nebude vždycky pozitivní.:-):-):-)Buďme velkorysí k sobě navzájemV

1 0
možnosti
ZM

zmat

28. 1. 2012 9:39
autorce

ano, ano, ano !  Já tu hysterii odpůrců domácích porodů také nechápu.

1 0
možnosti
TJ

iElEn

28. 1. 2012 10:10
Re: autorce

No, tak se trochu zamyslete, a třeba ji pochopíte:)

1 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...