Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kimmy

27. 8. 2008 5:31
Socialni politika CR

tyto situace vylozene podporuje - nerozumim, proc je pro statni pokladnu vyhodnejsi davat lidem podporu v nezamestnanosti, kdyz by si mohli vydelavat - ale nechteji... Samozrejme z hlediska zamestnavatele je lepsi mit lidi, kteri jsou za praci vdecni nez lidi, kteri se ofrnuji a jen koukaji, kde by se hodili marod nebo si udelali prestavku.

Stredni trida si stezuje na vysoke dane, ale z nejakeho duvodu nema problemy s tim, ze nizsi prijmove skupiny si klidne odmitnou praci, ze ktere by museli platit dane a misto toho pobiraji davky, ktere jsou z dani stredni tridy...

Na omezeni  poctu cizincu v CR by se cesti obcane museli nejprve zvednout z gauce. A pokud ma zamestnavatel ubytovnu pro cizince, tak by jiste dokazal zaridit ubytovani i pro Cechy, takze zadne argumenty ze  "u nas neni prace" nejsou prijatelne...  Hodne lidi v CR je rozmazlenych socialni politikou a vlada nema odvahu udelat razna opatreni.

Kimmy

Kimmy

0 0
možnosti

zdeseny obcan

3. 10. 2008 15:21
Re: Socialni politika CR

Z hlediska zamestavatele je nejlepsi dovezt mizerne placeneho otroka a dlouhodobe naklady (kriminalita, exoticke nemoci) hodit na krk spolecnosti.

0 0
možnosti

JCage

26. 8. 2008 10:30
Problem je v tom,

ze zadny z politiku nikdy neudela ten prvni krok, protoze by znamenal politickou sebevrazdu. Muselo by jich byt vic naraz, kteri by prisli s resenim, a museli by to obhajit tak, aby to nebylo spojovano s rasismem. Potom bych si dokazal predstavit, ze by meli obrovskou podporu volicu. Vzdyt lide nejsou spokojeni se soucasnymi opatrenimi proti ilegalni imigraci. Staci si precist jakekoliv forum na toto tema, je zrejma naprosta nespokojenost se soucasnym stavem. Ale nikdo neudela ten prvni krok, mozna proto, ze se boji, aby neskoncil jako pan Sladek.[>-]Rv

0 0
možnosti

1049an

26. 8. 2008 9:30
Jedinou pomocí ...

... je tyto lidi nepřijímat mezi sebe, na pracovišti jim nepomáhat, neradit, nepředávat zkušenosti, dávat jim pasívně najevo, že sem nepatří. Ti inteligentnější z nich snad pochopí, že někteří z nás je tu nechtějí. [>-]

0 0
možnosti

Kimmy

27. 8. 2008 5:34
Re: Jedinou pomocí ...

ti inteligentnejsi z nas by meli pochopit, ze pokud ma ekonomika prosperovat, tak nekdo pracovat musi. Kdyz cizinci nebudou vitani, Cesi budou ohrnovat nos, tak zamestnavatele pujdou o dum dal - to je inteligentni reseni?

0 0
možnosti

102030abc

26. 8. 2008 9:02
pokračování

Nezlobte se na mě, ale já nechci aby moje děti jednou žili v zemi, kde

budou čtvrti či obce plné lidí vyznávajících jiné hodnoty kam plicie ČR

páchne jen ve dne, o síle 15mužů a automatickými zbraněmi..tak nějak

jak to mají ve Francii..Nechci se dožít toho aby vedle mého domu vyrostla mešita a původní obyvatelstvo se krčilo v koutě, aby ho někdo náhodou nenařknul z rasizmu. Žádná asimilace nenastane..leda tak neše..protože naše pseudohumanistická demokracie je neschopná se bránit a bude pohlcena barbary, tak jako zdegenerovaný dekadentní Řím. Ale my jsme to ještě vylepšili..my je pozveme. A nebo to povede k násilí a nárůstu preferencí ultrapravice..a možná se k ní pak přidají i lidé, kteří by tomu dnes ani ve snu nevěřili. A já se jim nebudu divit.

0 0
možnosti

102030abc

26. 8. 2008 8:58
Vážená autorko

Váš článek je srdcervoucí a patetický a reagovat by se na něj dalo dlouze. Ale stručně: 1)nejsme charita.Není náš problém, že Mongolsko jako stát nefunguje (nebo jiný stát) 2)Mnoho továren na našem území vlastní cizinci, zaměstnávají jiní (nevzdělané cizince) a minimum čechů a produkují laciné zboží na vývoz..přínos pro naši ekonomiku konverguje k nule. Někteří z nich navíc zneužiil různé investiční pobídky. Dříve nebo později stejně odejsou do levnějších zemí. Armáda nezaměstnaných a jejich rodin v Ghetech ale mnohdy zůstane..3)sociální systém téhle země nenutí lidi příliš pracovat. Lze to změnit a mobilizovat skupinu lidí, kteří část této práce zastanou...motivace k práci se vráti, když bude hrozit chcípnutí hladem na ulici. Alepoň části z nich. 4)proč se nepoučit z chyb jiných zemí, které už tím prošly? Musíme si rozbít hubu také?

0 0
možnosti

vymrzovac

26. 8. 2008 7:34
jak dlouho u nás dělají mongolové?

všimli jste si,jak je jejich bossové navážejí na směnu v mercedesech,fordech atd.?  Kdo je zde vlastně otrokářem,když si na ta auta vydělali za pár měsíců???:-/

0 0
možnosti

Zly_Soused

25. 8. 2008 10:25
Nářek zaměstnavatelů,

zejména některých nadnárodních montoven je celkem směšný a bezdůvodný.

Pokud já jako zaměstnanec chci zvýšit plat a zaměstnavatel na to nepřistoupí, mám možnost se poohlédnout po jiném zaměstnání. Stejně tak pokud zaměstnavatel nemůže pro danou pozici sehnat pracovníka má možnost nabídnout vyšší mzdu, tak aby toto místo udělal atraktivnější, nebo má možnost odejít do země kde je pracovních sil dost a náklady menší. Tyto montovny ovšem chtějí výhody vyspělé ekonomiky(infrastruktura, fungující dodavatelské vztahy, kvalifikovaní pracovníci pro vyšší technické pozice a vývoj, koupěschopný trh, atd..), ale chtějí to dělat za náklady na mzdu obvyklou ve třetím světě a od státu chtějí aby jím zajišťoval příliv "otroků" a nesl budoucí ekonomická a bezpečnostní rizika.

Co se týče samotných mongolů,  tak to je ještě zdaleka ta nejméně nebezpečná varianta. Horší bude až někoho napadne sem dovážet lidi z muslimských zemí indoktrinovaných nenávistným islámem.

0 0
možnosti

Radek0075

25. 8. 2008 10:29
Re: Nářek zaměstnavatelů,

Přesně tak. Navíc většina těchto zaměstnanců pracuje přes agentury, které na tom pochopitelně slušně profitují. Navíc jsou v podstatě brigádníky, takže se na ně nevztahují  takové výhody jako tříměsíční výpovědní lhůta, právo stávky, různé benefity apod.

0 0
možnosti

pattylokna

25. 8. 2008 10:13
chyba je v lidskem faktoru

vidite to, tento problem je uplne vsude na svete. mistni lide ztraceji praci, protoze chude zeme davaji lidske hrabivosti neuveritelne prostredky. to same se deje v anglii, kam se zenou tisice polaku, prestoze se v polsku nemaji tak spatne, ale i tak se rozhodli, ze budou pracovat jako otroci, jen aby meli vic penez. proc si myslite, ze se zaviraji tovarny a vyroba se presouva do ciny. kvuli levne pracovni sile, kvalita vyrobku z ciny s timto problemem nema nic spolecneho. svetovi nacionaliste s oblibou obvinuji a napadaji cizince za to, ze berou mistnim praci, ale je to uplne jinak. cizinci neberou mistim praci, jim je ta prace nabidnuta zamestnavatelem, ktery proto aby usetril vic penez se nestydi zamestnavat lidi za tak nizke platy. a tak se pak stane pravdou, to co zde uvedl/a krasavesmirna, ze cech, ani nikdo jiny by za takove penize nepracoval. a to je stejne uplne vsude.

0 0
možnosti

KrásaVesmírná

25. 8. 2008 10:21
Re: chyba je v lidskem faktoru

no  pozor, ja nepovazji 15 000 za onu praci jako malo, to ani nahodou, spousta kvalifikovanych delniku tolik na venkove nema

0 0
možnosti

Karelur

25. 8. 2008 10:08
Je přinejmenším zvláštní že naše přebyrokratizovaná země

plná organizací na lidská práva, komisí a výborů na zpříjemnění života menšin atp se tváří že nedovede podchytit pár pracovních agentur dovážející otroky ve velkém. Nestarají se ani odboráři, zřejmě to jejich členy zatím nepálí. Zatím. Jak napsal nějaký vietnamský bloger:  v našich ulicích je převietnamcováno a vietnamci pracují třeba jen 3 dny v týdnu - podle toho jak je poslušný a kolik mu dovolí jeho pracovní agentura. Neposlušní práci nedostanou a jsou snadno nahrazeni nově příchozími. Kde jsou naše zákony? Výpovědní lhůty ? Zdá se , že něco opět platí jen pro hloupé Čechy. Předpokládám, že až se tomu někde pár českých dělníků postaví, tak z nich média udělají pravicové extrémisty.

0 0
možnosti

vymrzovac

26. 8. 2008 7:29
Re: Je přinejmenším zvláštní že naše přebyrokratizovaná země

kde žiješ? Proč by příspěvky platící odboráři měli bojovat za nějakého rákosníka,který jde na místo za míň peněz a tím odborářům znemožní kolektivní vyjednávání?

0 0
možnosti

KrásaVesmírná

25. 8. 2008 9:33
no nevim

asi je to jinak, nez ze by cech nechtel pracovat za malo penez. Mongolove v tovarne v Blansku maji prumerny plat 15 000, ale cech za to preci makat nebude. O tom to je:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS