Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aretta

14. 12. 2011 21:07
Brutální:-)))))))))))

Asi bych se snad ani neměla smát.... Kdyby pomohla rada, objevila jsem tohle společenství, které vzniklo právě proto, abychom řemeslníky nevraždili:-))) a nedám na něj dopustit. Jsou tam fotky prací a reference s fotkama, vypadá to dobře.

http://www.nejremeslnici.cz/

0 0
možnosti

radim36

13. 12. 2011 10:01
Spíš než české zlaté ručičky bych to nazval česká vyčůranost

Lidi si totiž myslí, že řemeslníci sedí někde v dílně na židli a čekají, až jim lidi zavolají, aby naběhli a makali. A zároveň lidi čekají , že za hodinu práce řemeslníkovi zaplatí třeba tolik, kolik oni berou na hodinu jako zaměstnanci.

Ani jedno není pravda. Za prvé aby se řemeslník uživil, musí mít zakázky. A když má zakázky, má je potom na měsíc nebo i na půl roku dopředu. Maximálně je možné řemeslníka přemluvit na nějakou práci trvající hodinu, dvě hodiny, aby se to nepoznalo na dopředu nasmlouvaných zakázkách. Málokdy nějaká dopředu plánovaná práce vypadne a řemeslník tak může vzít nějakou náhradní zakázk a začít ihned. To jedině nekvalitní řemeslník, který svou práci neumí, nemá zakázky, takže sedí na židli a je okamžitě k dispozici.

2 0
možnosti

radim36

13. 12. 2011 10:05
Re: Spíš než české zlaté ručičky bych to nazval česká vyčůra

Stejné to je i s penězi. Solidní řemeslník přijede autem, má na práci drahé profi nářadí a jeho pomocník je u něho legálně zaměstnaný a je vyučení, takže nic nekazí. Jenže potom jedna hodina skutečně se všemi těmi náklady stojí tu tisícovku nebo i víc.  Nesolidní řemeslník jezdí MHD, nářadí má v brašně levné kutilské , jako pomocníka zaměstnává neznalého kamaráda nebo ukrajince a to načerno a práci udělá taky načerno bez faktury, takže z hlediska státu jede na minimální dani a na minimálních odvodech. takový člověk si naúčtuje ty dvě stovky za hodinu práce.

0 0
možnosti

pěnice

12. 12. 2011 20:22
Před třemi lety jsme chtěli novou elektroinstalaci v bytě,

zářoveň strhat tapety, které ještě někde byly a vymalovat celý byt. Při tom nám měnili okna. Čím víc se blížil termín zahájení prací, manžl se tvářil, že se ho to netýká a chystal se ujet na chatu s naším psem. Mi doporučil, ať nešetřím a někoho si na ty práce najdu.Nejsem nejmladší a k tomu jsem byla tenkrát na dialýze, síly moc nebylo, ale začala jsem hledat. Nebudu psát podrobnosti, ale za necelých čtrnáct dní byla okna hotova, elektroinstalace rovněž, byt vymalován s následným položením nových koberců a ustavením nábytku, včetně úklidu dočista dočista. A nebylo to ani tak drahé, jak jsem se obávala. Já vlastně jen dohlížela .Takže když trefíte na ty správné lidi, je to výhra.

0 0
možnosti

TondaN

12. 12. 2011 18:36
a proto

si dělám všechno sám.jen takovou kuriozitku:můj tatínek,malíř pokojů, chodil ještě v sedmdesáti na štaflích a škrabal strop.. :-)

0 0
možnosti

Hroznej_puberťák

12. 12. 2011 14:33
Pani, to jste špatně slyšela

... ve skutečnosti je to "Zlaté české řečičky" :-P

Tyhle prkotiny si už dávno dělám sám, mám to rychleji, kvalitněji a levněji než podobní matlalové. A pokud bych na něco většího náhodou neměl čas, náladu, vybavení a zkušenosti, beru jen někoho vyzkoušeného na doporučení od někoho, koho znám a jeho práci si mohu ověřit.

0 0
možnosti

Vhelsing3

12. 12. 2011 14:00
Nedavno jsem si uzil podobne...

jeste nemame hotovo...ted pres svatky dame klid...

Ale na novy rok zase pokracovani ;-D;-D

0 0
možnosti

McCorner

12. 12. 2011 14:23
Re: Nedavno jsem si uzil podobne...

JJ řemeslníci jsou jako bonboniéra ... nikdy nevíš co ochutnáš :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...