Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

28. 7. 2009 16:06
at si rodi doma

ale v tom pripade bych jim prestal hradit jakekoliv dalsi zdravotni komplikace spojene s rozenim doma z verejneho pojisteni. Bude mit dite protrahovany porod a diky hypoxii dojde k poskozeni mozku? Vyvine se diky tomu u nej ADHS nebo LMD nebo spasticka obrna? Pak si mu maminko dozivotne hrad leky ze sveho.

Dale bych zavedl trestni odpovednost stejnou jakou maji lekari pro vsechny ty sarlatany, co se zabyvaji alternativni medicinou, at uz se jedna o cakry nebo o porodni baby. Pokud lecitel bude lecit nador prikladanim horkych kamenu a zdrzovat tak pacienta od skutecne lecby, pak by mel byt trestne odpovedny. a to stejne plati pro porodni baby. Kdyz porod probiha OK, tak zblajznou prachy, kdyz se neco podela, tak nemaji zodpovenost zadnou.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

28. 7. 2009 16:08
Re: at si rodi doma

Jejky, radsi tomu pomoz, nez ti ho ten tlak urve!

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

28. 7. 2009 15:59
Ano, porodní domy jsou řešením,

ale do doby jejich vzniku je porod doma risk. NIKDY nevíte, zda nebudete ta 20tá v pořadí a Vás porod se zvrtne v patologickou událost a nepřežijete ani vy, ani dítě. Pak je pozdě bycha honiti. :-/

0 0
možnosti
KB

Kolokol

28. 7. 2009 16:19
Re: Ano, porodní domy jsou řešením,

Na druhou stranu, co brání vzniku "Porodních domů", samozřejmě na komerční bázi? Z veřejných prostředků je prostě hrazena "klasika" v porodnicích.

Chceš něco jiného? Tady máš soukromé porodní domy, zaplať 5, 10... 50 tis. podle požadavků. A můžete rodit v zámeckém pokoji, asistovat budou 3 PA - všechno podle přání.

0 0
možnosti
TT

hbf

28. 7. 2009 15:54
Příměr

Se zápalem plic poněkud kulhá - zatímco tím zápalem riskuji toliko své zdravím, tím porodem riskuji i zdraví dítěte.

V případě komplikací u domácího porodu to "stojí" sanitku navíc, která pak může chybět někomu, kdo si nemohl vybrat ...

Zakazovat domácí porody je asi blbost, na druhou stranu si ale myslím, že by tyto rodičky měly nést za případné komplikace nějakou odpovědnost, ať už právní, tak i finanční.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

28. 7. 2009 16:10
Re: Příměr

V první řadě, každý by měl nést morální odpovědnost za dítě, a to jak matka tak otec. Já prostě chci žít jako otec s vědomím, že jsem (jsme) udělali pro zdárný porod maximum. Nikoliv si později vyčítat, že kdyby manželka rodila v porodnici, tak by ...

Nemůžu si pomoct, ale u zastánců porodu doma cítím pořád jako hlavní důvod subjektivní pocity rodičky (pohodu a pod.)

0 0
možnosti
B

BorekzBrna

28. 7. 2009 15:40
Roďte kde chcete, ale důsledky si zaplaťte !!!

Když někdo vystavuje sebe a své dítě zvýšenému riziku, jehož náklady mám hradit já ze svého zdravotního pojištění, tak s tím nemohu souhlasit.

Tak jako si musí horolezci zaplatit zvýšenou pojistku, tak ať si ji zaplatí dámy se sníženou inteligencí toužící po domácím adrenalinu.

0 0
možnosti
MK

mozek2009

28. 7. 2009 15:31
Manželce bych rodit doma nedovolil

Naštěstí mám rozumnou manželku, ale pokud by chtěla rodit doma, určitě bych s tím nesouhlasil a víte proč? Protože mám rád ji i nenarozené dítě a jsem 100% přesvědčen o tom, že porod v nemocnici je daleko bezpečnější. A to jak pro rodičku, tak i pro dítě.

0 0
možnosti
R

roddie

28. 7. 2009 15:35
Re: Manželce bych rodit doma nedovolil

Souhlasím. Ona ta "většina", se kterou se tu jako s argumentem často setkáme, je beztvará výhodná statistická většina jen do té doby, než se zařadíte do té "zanedbatelné menšiny". Potom život dostává jiné rozměry a nové úhly pohledu.

0 0
možnosti
P

Paxa

28. 7. 2009 15:24
Ať si každý rodí, jak chce a kde chce.

Sice bych doma nerodila, bála bych se, ale nemá cenu domácí porody zakazovat.

Jde mi spíš o nesympatie, jež propagátorky domácích porodů často vzbuzují. Problém je totiž právě to, že jsou to "propagátorky", a ne třeba "příznivkyně". Ty, co znám osobně, i ty, od nichž jsem jen něco četla, totiž často vystupují tak , že když chcete rodit v porodnici a ještě třeba s epidurálem či jinými "ulehčovacími" prostředky, jste sobec, nerespektujete přírodu, prostě jste tak trochu méněcenní. Ať si klidně lidi rodí doma, ale nevím proč to všude troubit a přesvědčovat jiné, že je to nejlepší. Jde o to, že jakmile se z názoru stane "hnutí" či dokonce "tažení", ztrácí sympatie.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

28. 7. 2009 15:33
Re: Ať si každý rodí, jak chce a kde chce.

Nesouhlasím. "Ať si každý rodí, kde chce" bych schvaloval jen v případě, kdy nebude při porodu ohrožen život toho, kdo si vybrat nemůže. A jelikož tomu tak je u každého porodu, tak je jasné, že je to nesmysl.

0 0
možnosti
VK

wenous

28. 7. 2009 15:18
Zajimave

Sama rikas ze by lekar mel zasahovat jen , kdyz hrozi nebezpeci nebo neni neco v neporadku. Pokud lekar vidi uz pred porodem, ze to bude obrovsky risk rodit doma, tak co muze udelat? Nic tu zenskou stejne nepresvedci. Kamarad mi vypravel, ze jeho manzelka mela na gynekologii silenou zenskou co byla na rizikovy tehotenstvi (mluvil neco i o cisarskym rezu) a ona si stejne mlela porad svou alternativni porod doma hopsani na mici. malem to skoncilo katastrofou stejne jako nedavno, Ta zenska se pak dokonce mela odvahu s tou gynekologii soudit ... Podle me nektere ty zenske by radsi deti zabily nez aby rodily v porodnici, coz mi nepripada normalni. Jinak nemam nic proti alternativnim porodum, ale mely by byt v porodnicich, pripadne zena by si mela zajistit a zaplatit odpovidajici peci na jinym miste (klidne at to dela na vaclavaku u kone kdyz bude happy ale s plnou asistenci a zaplatit)

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

28. 7. 2009 15:22
Re: Zajimave

Ženská při smyslech nebude rodit doma, pokud k tomu je zdravotní důvod. A nesežene profesionální porodní asistentku. Pokud přesto doma rodit bude, není při smyslech.

0 0
možnosti
MR

martasex

28. 7. 2009 15:11
Haleluja

Ano, ač muž souhlasím s vámi. Porod 1. dítěte u nás byl řízený lékařem a malej (teď už slušně velkej) to málem nerozdýchal, protože končila směna tak se to přece muselo stihnout. Druhej kousek si prostě řekl du ven a doktoři nic nestačili a malej si vyšel spokojeně ven, a že ho byl kus! No a u třetího to bylo, žena, malej, 2 por. asistentky a já. Malej si vyplaval rovnou s vodou a doktor stihl přijít, až dotepala pup. šňůra. Prďolu sme zatím jen osušily a byl to naprosto nejpohodovější porod. Dílem tím, že jedna z těch asistentek byla moje kámoška, dílem tím, že už to byl třetí a rychlej porod (25 minut od první kontrakce při které mě žena probudila, až k momentu kdy malej ležel na břiše ženušky) a dílem tím, že porodnice byla jiná a zrekonstruovaná. Prostě při porodu je lékař dle mého názoru potřeba, až je něco špatně a na zašití různých natržení.

Karma

0 0
možnosti

ellienka

28. 7. 2009 15:12
Re: Haleluja

R^R^R^R^:-)

0 0
možnosti
K

kalva

28. 7. 2009 15:06
markéto,

tos teda podnítila debatu!

porodní domy všema deseti - vydělá rozum (zdraví dítěte) i cit (emočně dobrý porod) i porodnické pokladny (hrazený nadstandard).

0 0
možnosti
R

roddie

28. 7. 2009 15:09
Re: markéto,

Co je porodní dům jiného než vypulírovaná, hezky vybavená porodnice? Udělejme hezčí porodnice a nemusíme vymýšlet již existující.

0 0
možnosti
JH

iuos

28. 7. 2009 15:06
hmm

ať si každý rodí kde chce, ale pokud rodí mimo nemocnici, tak pak ať neotravuje se žádostí o pomoc :-):-P

0 0
možnosti
MK

mozek2009

28. 7. 2009 15:07
Re: hmm

Problém je, že rodička nerozhoduje jen sama o sobě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...