Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JJirka

28. 7. 2009 13:36
Pokud žena chce rodit doma, ať rodí,

ale ať má povinnost zaplatit si lékařský dohled, který s ní bude doma a dohlédne, že dítě i matka budou i po porodu v pořádku. Nebo ať rodička v případě komplikace zaplatí ze své vlastní kapsy výjezd lékaře a svůj pobyt v nemocnici.

Mimochodem, argument, že těhotná žena není nemocná neberu. Např. k zubaři chodím také preventivně, ačkoli mě zuby nebolí. Prostě chci mít zdravé zuby, tak se jistím. A myslí si, že v případě dítěte by to "zajíštění" mělo být mnohonásobně větší než u mých zubů...

0 0
možnosti
ZS

Z-S

28. 7. 2009 14:00
Re: Pokud žena chce rodit doma, ať rodí,

Presne tak, protoze "opravy" zubu, to je potom hodne draha sranda (to co proplati pojistovna nestoji ani za rec).

0 0
možnosti
R6

Redman 69

28. 7. 2009 13:27
Matku která nechce rodit v porodnici

bych vystavil trestnímu stíhání za pohus vraždy a event.sebevraždy.

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

28. 7. 2009 15:46
Re: Matku která nechce rodit v porodnici

Už jste někdy v autě překročil povolenou rychlost? Taky bych vás vystavila stíhání za pokus vraždy. Přebíhal jste někdy silnici mimo přechod? Šup s vámi do cvokhausu za pokus o sebevraždu...

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

28. 7. 2009 13:22
Proč?

"Proč za naše plíce, žaludky a mozky neseme odpovědnost my sami a teprve když se něco rozbije, předáváme ji na doktory, a u porodu totéž nejde?"

......Opravdu to nevíte? Protože u porodu nejde jen o jeden život. I když říkáme: "naše děti", tak to neznamená, že můžeme rozohodovat o jejich (ne)životě, či o ohrožení jejich zdraví. Oni z toho rozum nemají a nemohou si vybrat. Proto jejich zájmy brání společnost. I proto nesmějí legálně kouřit, či mít sex dřív než jim to společnost povolí. Prostě se čeká až dostane jedinec "rozum". Potom si svobodně ničte svůj žaludek, plíce nebo mozek. Ale zase ohrožujte jen sebe, ne nikoho jiného. Jasné?

0 0
možnosti
AJ

astrudina

28. 7. 2009 13:25
Re: Proč?

R^R^!

0 0
možnosti
RS

starej pardal

28. 7. 2009 13:18
odpirat vlastnimu diteti narok na lekarskou peci

jenom kvuli vlastnimu lepsimu pocitu (jak k tomu pocitu muze proboha vubec dojit? 8-o8-o8-o ) je sobectvi, egoismus a klasifikoval bych to jako trestny cin

vsechny tyhle hysterky bych nechal zdravotni komplikace platit ze svyho.

to by bylo honem po hysterii a pomlouvani porodnic!

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

28. 7. 2009 13:24
Re: odpirat vlastnimu diteti narok na lekarskou peci

A s kurakama zakrocite take takhle? ;-D

0 0
možnosti

borax1

28. 7. 2009 13:01
Sobecké matky

Myslím, že ženy které rodí doma jsou sobci myslící jen na SVÉ pohodlí, svůj klid. Rozhodně unesu trochu nepohodlí i sem tam protivného personálu. Propána, těch pár hodin! Co to v životě člověka je? Přece si proto nenechém zemřít dítě. To fakt nechápu... zvlášť v dnešní době, kdy si můžou vybírat. :-(

0 0
možnosti
M

mischplysch

28. 7. 2009 13:20
Re: Sobecké matky

Tak si ho necháte umřít chybou personálu v porodnici? Bože, i to se někdy stává, ne často ale někdy ano..... přestaňte se tvářit, že porodnice jsou bezpečná obláčkově růžová místa, kde se děti nerodí postižené nebo neumírají chybou personálu. Tragédie se může stát jak doma tak v porodnici. Jen tady někteří dělají jako že se to děje jen doma.

Výzkumy a statistiky ukazují, že pro nízkorizikové rodičky je porod doma stejně bezpečný jako porod v porodnici. A o pohodlí opravdu nejde.

0 0
možnosti
PH

jmen0.prijmeni

28. 7. 2009 12:53
mícháte hrušky s jabkama

Tak jste nám popsala ideální porodnici. Kdo by si ji nepřál? V našich českých podmínkách se sociálním zdravotnictvím nezrealizovatelná. Ale věřím tomu, že i u nás se najde soukromá porodnice, kde můžete rodit způsobem, jak jste popsala. Jen si musíte pořádně zaplatit.

Přirovnávat porod k chřipce je trošku scestné. To, že matka nemá rozum ještě neznamená, že má právo riskovat zdraví, potažmo život dítěte. Pokud se něco nepovede, tak bude matka na dítě pobírat zvýšené přídavky a na léčbu bude odsávat peníze ze zdravotnictví. Protože to jsou peníze, které jdou z kapes nás všech, tak bychom o tomto riziku měli rozhodovat my všichni a ne matka. Sám za sebe říkám NE domácím porodům.

0 0
možnosti
Q

Quant

28. 7. 2009 12:27
SAMODOMO

Jedno z mých tří dětí mělo tak vážné problémy při porodu, že rodit doma, tak zemřelo.

Je to výraz přehnaného sebevědomí, nebo boží víry, sázky na náhodu či co vlastně, že si matka troufá podstoupit to předem neodhadnutelné riziko domácího porodu? A když se něco pokazí, tak to byla vůle boží nebo bude mít výčitky na celý život?

Přijde mi to podobně poťouchlé, jako bych si přál podstoupit plánovanou operaci kyčelního kloubu v domácích podmínkách. A pokud by si náhodou opreatér nevzal všechny nástroje s sebou, tak mám slušně vybavenou dílnu, kde o sikovky nebo hasák není nouze;-D

Mám své děti rád a osobně bych je tomuto riziku nikdy nevystavil. Jde mi o ně a ne vlastní ego.!!

0 0
možnosti
IK

Tonda K

28. 7. 2009 12:45
Re: SAMODOMO

R^R^R^

Plný souhlas. I naše první dítě muselo být na svět "vytaženo" kleštěmi, protože omotanou pupeční šňůrou kolem krku bylo přidušeno a nebýt zákroku porodníka, došlo by ke zbytečné tragedii.

Je to jako jízda v autě s bezpečnostním pásem nebo na motorce s helmou. Bez nich je to lepší a příjemnější, ale s nimi je ta jistota přece jen větší.

0 0
možnosti
JT

jtach

28. 7. 2009 12:15
Jasne

Rizikovy je kazdy dvacaty porod, takze vylosujeme kazdou dvacatou, tu soupnem rodit do nemocnicce a zbylych 19 nechame doma.

0 0
možnosti
IH

I-voucH

28. 7. 2009 11:59
souhlasím, ať si rodí doma,

ale co v případě, že porod nepujde tak já má a to dítě, kvůli chybějící péči umře???? v takovým případě jsem pro to, aby ta matka byla kriminalizovaná.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

28. 7. 2009 12:01
Re: souhlasím, ať si rodí doma,

V tom pripade, chcete zavrit matku, ktera i presto, ze chtela rodit v porodnici, tak odrodila doma, protoze to nestihla do porodnice? A ty, ktere odrodi v aute, tak tem jeste odebereme ridicak? ;-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

28. 7. 2009 11:51
Můj pohled je,že v porodnici

můžete mít skvělou péči,bez stresu a problémů. Jdete do soukromého zdravotnického zařízení , zaplatíte za speciální péči a skutečně se Vám věnují , máte svého gynekologa až do porodu , stále na telefonu atd. Já vím , někdo musí oželet dovolenou , někdo odložit koupi auta. Je to těžké rozhodování mezi autem , mořem a dítětem. Ale je to tak - chcete dobrou péči - zaplatíte . Chcete domácí porod bez placení a s rizikem a třeba s výčitkami na celý život? Chcete být páté kolo u vozu v porodnici? Uvědomte si,že stížnosti na porody jsou dány počtem případů , nevyspáním a přetížením personálu , nedostatkem zařízení. Chcete všechno zadarmo? Chcete za svoje zdravotní inkubátory , stojící 50000Kč/den atd? Ale ty peníze,co se platí pojištěním nestačí..

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

28. 7. 2009 12:00
Re: Můj pohled je,že v porodnici

Tou soukromou porodnici myslite i nemocnici (take soukromou), ktera Vam zaruci peci i v pripade nejakeho problemu? Zajisti Vam luzko na ARU v pripade komplikaci?

Tohle byl jeden z duvodu, proc jsme se rozhodli proti soukromemu porodu/peci. V pripade, ze mate na kahanku, tak Vas musi prevezt do statni nemocnice, protoze v pripade vaznych komplikaci, nemaji potrebne vybaveni? Prevoz byl take 20 minut, coz je celkem dlouho. Moje zkusenost je z UK, tak by me zajimalo, jake to je v CR:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...