Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MCDVK

Marík co do všeho kecá

28. 7. 2009 11:49
Nový náhled na problém

už mne nebavilo pořád jezdit myší nahoru dolů.... ;-D

Co si budeme nalhávat je to vše v personálu. Nemocnice dnes a před dvaceti lety se nedají srovnávat. Konkurence mezi nemocnicemi a domporody je taky dobrá věc a motivovaný spokojený personál je prostě pro klidný a pohodový porod nejdůležitější. Vždycky budou ti co budou nadávat ať už z vlastní zkušenosti nebo ti co nadávají na všechno a pak jsou ti spokojení.

Bez chlapů to prostě nejde ani u porodu;-D;-D

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 7. 2009 11:54
Re: Nový náhled na problém

Tak tohle Vám, Marku, podepíšu všema deseti!

O to mi taky šlo - ne o skuhrání, ale o příklady, co se taky může za zavřenými dveřmi dít. Jsem z oboru, takže o to víc mne vlastní zkušenosti ničily. Znala jsem kolegyně, údajně jsem měla špičkové hodnocení za své chování u porodů, ale změnila jsem se na flákotu s obsahem.

Bylo to hodně krušné a kvůli tomu jsem se už nesnažila k profesi vrátit. taky jsem zažila dost tvrdý nátlak, když jsem tehdy  remcala, ale to sem už nepatří.

No a jak tak sleduju hemžení ve společnosti, dodám ještě jedno:

Nejen, že chlapi jsou hodně co platní u porodů, ale oni jsou tak zatraceně potřební prokaždodenní život, že bychom si je měly konečně začít chránit ;-D

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

28. 7. 2009 11:42
Abych se priznala,

vubec se nekterym zenam co se rozhodnou rodit doma nedivim. V CR jsou zeny az moc zkazene dobrou peci. Ony potrebuji odrodit v UK a to by je poucilo! ;-D;-D

Zhruba tak 40% zen, ktere znam byly s porodem spokojeny, zbytek, no skoda povidat........pri druhem diteti, jedna nemela dovoleno se ani osprchovat (potrebovali postel) a manzel to nestihl, tak 2 hodiny po porodu musela odvezt sebe i dite zpet domu (ted se tomu smeje, ale tehdy ji do smichu nebylo). Nebo kdyz Vam zavrou dvere pred nosem a reknou, ze maji plno, i presto, ze vi, ze jste rizikove tehotenstvi.....atd atd.

Na opacne strane jsou domarodicky, ktere mely dokonce 2 porodni asistentku (takze se dve nedelily o jednu, rozdeleny prosteradlem v cekarne - dalsi pribeh od dalsi zname). V CR byla ma rodina zhrozena, ze jsem byla poslana

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

28. 7. 2009 11:47
Re: Abych se priznala,

domu po 48 hodinach.

Soukrome rodit se Vam take nevyplati. My jsme o tom naivne premysleli, ale bylo nam receno, ze v pripade komplikaci, Vas odvezou do statni nemocnice.

Ja si myslim, ze je to kazdeho vec a tajne domarodickam zavidim, protoze ja bych se bala v pripade komplikaci. Kdyz se neco stane doma, tak muzete nadavat jenom sama sobe, ale kdyz jste v porodnici, tak aspon vite, ze jste udelal max a vina neni jen na Vasi strane (teda takhle se alespon citila kamaradka, ktera ztratila dite), radeji nez si to vycitat cely zbytek zivota.

0 0
možnosti
JT

jtach

28. 7. 2009 11:18
Jasne

Rizikovy je kazdy dvacaty porod, takze vylosujeme kazdou dvacatou, tu soupnem rodit do nemocnicce a zbylych 19 nechame doma.

0 0
možnosti
R

roddie

28. 7. 2009 11:15
Doporučuju

rodičkám, aby si do porodnice vzali s sebou manžela. Já tam byl, a garantuju vám, že doktor neřekne ani křivé slovo. A to netvrdím, že by to udělal, kdybych tam nebyl. Všechny ty, které si tu stěžují, jak s nimy hrubě zacházeli ... kdyby tam byl manžel, jistě by se přístup lišil. Je to kruté, že to tak přirovnám, ale je to stejné jako třeba v obchodě při reklamaci. Někde není problém, najdou se ale i ty, kde dělají obstrukce a pomůže když vedle ženské stojí nějaká opora.

0 0
možnosti
MCDVK

Marík co do všeho kecá

28. 7. 2009 11:21
Re: Doporučuju

přesně tak život je boj

0 0
možnosti
R

roddie

28. 7. 2009 10:55
Všechno je to openězích

Jediné pozitivum, které poskytuje domácí porod, je individuální přístup a pohodlí domova. To stejné je možné zajistit i v porodnici, pokud budou peníze. Jenže ty prostě nejsou. Jak jsem dole psa, i ty třicetikoruny raději vrátíme lidem, než bychom je napumpovali do nemocnice a třeba vybavili porodnici nebo ji udělali přívětivější.

Prostě máme absolutně solidární systém s minimálními poplatky a všeobjímajícím pojištěním - pokud peníze proinvestuju a nevyberu další, na stromě mi nevyrostou.

Srovnávat se Západem je nesmyslné. Proč to jde tam a ne tady? Protože mají prostě jiný zdravotní systéma proti nám jsou to (přiznejme si) vyspělejší a bohatší země. Mohou si dovolit udělat domácí prostředí v porodnici, chodby udělat jak z magazínu nebo rovnou postavit vilu místo paneláku. Když mi manželka říká, že kolikrát nemají v nemocnici peníze, nahrazují ubrousky na otírání gelu po ultrazvuku toaleťákama, sebrali jim u rentgenu rizikové příplatky, jak mají vylepšovat pohodlí pacientů?

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 7. 2009 10:59
Re: Všechno je to openězích

Ano, nemocnice jsou na tom špatně, ale proč to tedy ventilovat směrem k lidem a pacientům? neměli bychom v tom vymáchat hubu někomu jinému? Proč sklapnout podpatky a říkat, že holt se tady s lidma zachází jak s prasaty, protože ubohé nemocnice mají nedostatek prostěradel?

0 0
možnosti
MCDVK

Marík co do všeho kecá

28. 7. 2009 10:47
Na jednu

stranu chcete mít doktora za pr....lí  co kdyby  a na druhou stranu chcete rodit bez obecenstva.

Nikdo přece nikomu nebrání rodit doma.-doktoři to prostě nedoporučují ! A asi ví proč. A pokud Vy ne, tak to je mi líto. Psala jste, že jste matka od tří dětí-Adopce?

Víte v čem je problém? Doma rodky jak jste je nazvala prostě nechtějí rodit v nemocnici, z různých důvodů, ale bez pardonu  hazardují se zdravím svýho sviště.

Protože ona chce doma tak to bude doma a basta. A když se něco pokazí, což se bohužel děje(málo) ale děje , tak to volají lékaře.

Nikomu nepřeji nic zlého ale až se doktor dostaví do 10-15 minut tak může být pozdě a potom at si nestěžuje , že má doma na do smrti dementa díky ní !!

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 7. 2009 10:54
Re: Na jednu

Tak nekecejte, milý Marku. radši si zjistěte, jak je možné, že jinde je vše zajištěno a proč. Stresovaná žena totiž má více porodních komlikací a pokud je na sále bez průvodce, dokážou jí to nenaložení zdravotníci dát pěkně sežrat. Ne, kvůli nějakému jejímu "nevhodnému" chování, ale třeba kvůli vlastní necschopnosti. Mimochodem, šil Vás někdy opilý lékař, bez umrtvení, a ještě Vám nadával, že se mu škubete pod rukama. Myslím trhající se tkáně, ne pohyb zadkem.

Nebo jinak. Představte si šití na podobně citlivém místě, na šourku. Budu hodná, nemusí být ani nateklý. Takových patnáct stehů je cítit, prootže ty předešlé se nepovedly a na opíchnutí anestetikem se kašle.

Pokud by to bylo na místě ještě strategičtějším, několik let by se Vám ten doktor připomněl při každém posezení na záchodě. Mít sedmicentimetrovou hráz fakt dělá problém.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

28. 7. 2009 10:46
Porodní dům

Jen by mě zajímalo, co si představují pod tím pojmem "Porodní dům". Buď jsem natvrdlý, ale co je to jiného než porodnice?

0 0
možnosti
N

Nickye

28. 7. 2009 11:01
Re: Porodní dům

Mezi porodnicí a porodním domem je rozdíl doslova od samého základu. Obrazně bych tuto situaci mohla přirovnat k továrně na boty na jedné straně a malou rukodělnou dílnou na straně druhé.

No prostě v porodnici jste další kus masa, který přijel na háku a který je nutné co nejdříve zpracovat. Je tak nepochopitelné doufat v něco méně ponižujícího?

0 0
možnosti
N

Nickye

28. 7. 2009 10:43
Nikdy více porodnice!

Ano, porod doma je riziko ale po porodu v nemocnici, kdy do vás stále něco píchají, jsou na vás sprostí, protože je svou existencí obtěžujete, lékař je raději vedle v místnosti, protože už ho prostě unavuje, že vám to nejde a ani křikem vás nepřesvědčil, že tlačíte málo. Po této zkušenosti z Pražské porodnice bych opravdu raději rodila někde na palouku! A to můj porod byl těžká pohoda, mám známé, které se po porodu bály do nemocnice i se zánětem ledvin......

Určitě bych uvítala nabídku porodních domů a protože chápu, že z veřejného zdravotního pojištění se nedá zaplatit ani celaskon, klidně bych si to zaplatila i s doktorem.

0 0
možnosti
S

Sekanice

28. 7. 2009 10:55
Re: Nikdy více porodnice!/ Nepřehánějte

Já jsem rodila taky v Praze a v porodnici. Rodila jsem 2x a nikdy mě nikdo nenutil k něčemu co jsem nechtěla. Porody jsem měla taky bez medikace, injekcí, nástřihu apod., nikdo se netvářil, že ho obtěžuju a nikdo nebyl sprostý, tak já fakt nevím....

Na "domarodkách" mi popravdě vadí hlavně to, že tvrdí, že v českých porodnicích je to příšerný a nutí je všichni dělat co nechtějí a jsou na ně zlí, stresujou je i jejich děti a PROTO chtějí rodit doma. Ať si doma rodí kdo chce, ale ať neblbnou nastávajícím maminkám hlavu "hororama", které vydávají za standardní situace, které se dějou běžně. Navíc nevidím důvod proč nerodit přirozeně v porodnici a mít tak jistotu, že lékařská pomoc je hned za rohem.Na co riskovat, že budu ta 20tá u které nastanou komplikace a pomoc nedorazí včas? Já, pokud ještě někdy budu rodit, tak zase jenom v porodnici. Těhotenství jsem měla taky obě v pořádku a při každém porodu přesto nastaly komplikace, které bych doma asi těžko vyřešila a porodní bába taktéž.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

28. 7. 2009 10:40
karma dolů

Nejde totiž o ty matky. Ale o děti, které si nebepečný porod doma dobrovolně nevybraly a odnesou to. Děti jsou u porodu slabším článkem, tím více ohroženým, když se něco podělá. V tom je ten problém. Proč mluvíte jen o matkách ?

To že jde primárně o děti vám Markéto opravdu nedochází ? Viděla jste jednou v životě porod který se rychle zvrtl a byla nutná rychlá pomoc ? Neviděla, dle toho co píšete je to znát. RvRvRv

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

28. 7. 2009 10:46
Re: karma dolů

Opakuji. Nepropaguji porody doma. Jsem pro porodní domy nebo porodnice, kde se lékaři nebudou "vnucovat" s lékařskou péčí, kterou 19 z 20 rodiček nepotřebuje!

0 0
možnosti
JN

Jannynov

28. 7. 2009 10:32
klidně

Ale at si pak záchranku, pobyt dítěte na JIPu / statisíce korun/ a veškerou následnou rehabilitaci poškozeného dítěte po přidušení porodem doma hradí samy. Vybraly si riziko pro své dítě --- vybraly. Tak je načase aby si i samy nesly následky. A ne spoléhat na ostatní. Porod doma je značně riziková záležitost. Bohužel. RvRv

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 7. 2009 10:38
Re: klidně

Jenže tady nejde o truc. Tady jde o standard, dostupný jinde. Proč nejsou porodní domy? Proč neše maminy nemají stejná práva, jako ostatní evropské ženy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...