Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SJ

strejda josef

28. 7. 2009 10:29
I když Vaše představa "porodního domu" je trochu

naivní, tak v podstatě obdobné služby řada porodnic nabízí. V tom tedy ten problém nebude a to nikdo nekritizuje. Kritika se týká těch, které ze sobeckých důvodů pro vlastního pohodlí  nebo vlastní "lepší" pocit riskují zdraví dítěte pokud by vznikly neočekávané komplikace. Měly by si především uvědomit, že dítě není jejich majetek a  že přivedení dítěte na svět je především závazek a že za jeho zdraví nesou plnou zodpovědnost, které se nomohou zbavit vyjádřením "to už se tak někdy stává".

0 0
možnosti
JN

Jannynov

28. 7. 2009 10:35
Re: I když Vaše představa "porodního domu" je trochu

Přesně. Dítě není majetkem matky. TA si nemá léčit své ego pokusy na dítěti a na jeho zdraví , porodem bez dostupné péče a zázemí. Rozumná matka v těhotenství nekouří, nechlastá, nedroguje a nerodí doma. Rozumná, ne egocentrická.

Každý rok tyto pokusy odnese svým zdravím několik nevinných dětí. Rv;-(

0 0
možnosti
S

stedrik

28. 7. 2009 10:26
nechápu, proč je kolem toho takový humbuk

jakmile je člověku 18. Nazdar, tady máš zodpovědnost sám za sebe. Chceš skočit z okna, skoč. chceš pojmenovat svý děti Slunečník Měsíčník,Fofrník pojmenuj, sice počítej s tím,že tě v 16ti zabijou,ale tvůj problém. Chceš rodit doma, prosím, na gyndě dostaneš potřebný informace, podepiš papír, že seš srozuměn s rizikami a roď si třeba na dně Macochy. Nepochybuji o tom, že vzniknou soukromý lékaři,kteří  to budou brát stejně jako plastiky. Chceš kozy jako vozy, zaplať, chceš biomimino a za sebou tým lékařů,kdyby náhodou něco, zaplať. Jednoduchý jako facka.

0 0
možnosti
ML

m. l.

28. 7. 2009 10:28
Re: nechápu, proč je kolem toho takový humbuk

R^

0 0
možnosti
AJ

astrudina

28. 7. 2009 10:20
jedna paní - militantní zelená

taky tvrdila, že těhotenství není nemoc, jezdila do práce na kole, tahala náklady, dělala 12 hodin denně.Doktoři byli pro ní arogantní a blbí, rodit chtěla pravděpodobně na stromě na palouku.

Pak přeci jen musela na prohlídku (nedostávala by jinak příspěvek, to je na ně jediná páka, jinak by k doktorovi nešly, vždyť nejsou nemocné:-)) a zjistili jí preeklamsii a dítě v ní pomalu umíralo. Tak okamžitě císař, dítě v 25. týdnu udrželi při životě a tři měsíce piplali v inkubátoru.

Vypiplali, dítě přežilo (péče stojí cca 1,5 mil Kč za ty tři měsíce).

A teď si představte, že chtěli, aby si šla na týden do porodnice lehnout a naučila se o dítě, přeci jen problematické pečovat, než je pustí domů -ti byli arogantní! No, co chcete od porodnic a doktorů;-)

0 0
možnosti
G

Gillette

28. 7. 2009 10:18
Vzdyt to tak je, nebo ne?

Ja tedy nevim jak porod probiha v Cechach, ale manzelka nedavno (pred 3 tydny) rodila v Nemecku a bylo to presne tak, jak je v clanku uvedeno: pritomni jsme byli manzelka, ja, porodni asistentka (a pozdeji jeste muj syn :-)) a kdyz bylo jasne, ze se chudak chlapec sam ven nedostane, nebot se zamotal do pupecni snury, tak v minute byl pokoj plny doktoru a behem chvilky pomohli... Mistnost sama vypadala jako takovy sterilni obyvak (prestoze kvetiny nechybely), kde ve skrinich byly zabudovane nezbytne pristroje a vybaveni...

0 0
možnosti
AJ

astrudina

28. 7. 2009 10:21
Re: Vzdyt to tak je, nebo ne?

A kdo to platil? Stát?

0 0
možnosti
RK

keddar

28. 7. 2009 10:15
Prázdné fráze

Kdo kdy řekl, že rodící žena je nemocná žena? Je to prázdná fráze, kterou slyším jen od lidí píšících o domácích porodech. Je to tedy účel? Proč to pořád tak hloupě opakujete dokola?

Když jsme si byli s partnerkou prohlédnout porodnici, všichni ji říkali, vy nejste nemocná, vy jste těhotná a budete rodit, nic víc, nic míň. Když budetě něco chtít, řeknete si, když naopak, řeknete si taky. Její gynekolog ji také na začátku těhotenství řekl, že není nemocná, že je těhotná. 

Tak proč to pořád dokola tak hloupě opakujete ty prázdné fráze?

PS: šlo o obyčejnou menší nemocnici v okresním městě

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

28. 7. 2009 10:23
Re: Prázdné fráze

Říkají "nejste nemocná ale těhotná", ale pak se k nám jako k nemocným chovají. Proč nám dávají léky a nabízejí zákroky, které nepotřebujeme, pokud nejsme nemocné?

0 0
možnosti
VR

elanius

28. 7. 2009 10:12
Zpátky na stromy......

Prosím jen mi vysvětlete jaký je teda rozdíl mezi porodnicí a porodním domem?

Moje žena měla perfektní porod, všechno proběhlo perfektně rychle a relativně snadno, ještě se i naobědvala, pak že si přejde na pokoj a u výtahu zkolabovala, a rozhodovaly vteřiny - za pár vteřin totiž přišla skoro o dva litry krve... co pak, co doma? Pokud existuje možnost jak zachránit lidský život jen tím, že se rodí v nemocnici, kde to sice není úplně jako doma... ale je to bezpečné jak pro matku tak pro dítě, tak proč riskovat..... myslím, že je to stejné jako říkat, že po dálnici se dá jet 320 Km/h a že jako pohoda, však se mi ZATÍM nic nestalo.

Pěkný den.

0 0
možnosti
HP

Lissemys

28. 7. 2009 10:10
já bych to neriskoval

Nechci nikomu nic brát nebo vnucovat. Porod je přirozenou součástí života, to je pravda, ale nenalhávejme si, že bezproblémovou a zcela bezpečnou. Já dávám svůj hlas, že bych život své ženy a svého dítěte neriskoval. Přestože žádné předchozí předporodní vyšetření neukazovala, že by se cokoliv mělo zkomplikovat, stalo se. Naštěstí byla manželka v porodnici a tam zkušení lékaři a sestry. Narychlo se pak připravoval chirurgický zákrok,a le všechno dopadlo dobře. Druhé dítě se nám pak už narodilo plánovaným císařem. Dnes mohu s klidem říci, že moje žena i obě děti jsou naprosto v pořádku. Kdyby si tehdy manželka vynutila porod doma, mohl jsem tu také dnes být sám. 

 

0 0
možnosti
R

roddie

28. 7. 2009 10:07
No, nevím

takže kvůli hodinovému pohodlí rodičky a zvýšenému riziku pro dítě se bude rodit doma a za dveřmi bude stát tým lékařů a sester se vším vybavením nemocnice, aby v případě nouze zasáhl....

OK, takže já se chci nechat operovat doma, nebude problém překecat doktory, aby si posbírali svoje fidlátka šli mě kuchnout domů, když mě to nemocniční prostředí nějak deprimuje...

0 0
možnosti
B

B-ellana

28. 7. 2009 10:05
:-)

Díky za článek. Karma.

0 0
možnosti
ML

m. l.

28. 7. 2009 9:51
Já myslím, že bychom "domarodičkám" měli poděkovat

Protože jenom když bude hodně domácích porodů tak se nasbírají tvrdá data, která bude možné bez emocí porovnávat. Třeba se ukáže, že mezi porodem doma a v nemocnici není rozdíl. Nebo naopak, že porod doma znamená zvýšené riziko úmrtí nebo postižení dítěte. Tohle všechno ty statečné ženy vyzkoušejí na vlastní riziko resp. na riziko svých dětí. Pak už nebude možné říkat, že tam a tam mají specifické, na nás nepřenosné podmínky nebo jiná kritéria pro určení zda je dítě mrtvé či postižené. Prostě se vezme statistika a uvidí se.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4337x
- Máma tří kluků, partnerka, kamarádka, dobrodruh. - Vzděláním antropoložka, profesí leccos. - Domovem v Tchai-peji - Mám ráda svoje děti, manžela, teplou sprchu, kávu s mlékem, večery s knížkou, dlouhý spánek...